2024-05-24 15:30:00

AGÜ Uluslararası Personel Hareketliliği Haftası’na ev sahipliği yaptı.

Abdullah Gül Üniversitesi Erasmus Ofisi ERASMUSTERN konsorsiyum projesi ortakları ile birlikte Uluslararası Personel Hareketliliği Haftası düzenledi. 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe yurtdışından yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmadan sorumlu personelleri ve konsorsiyum üyesi üniversitelerin Erasmus Ofisi yetkilileri katıldı. Etkinlikte 10 farklı ülkeden 20 katılımcı 13 farklı kurumu temsil etti.

Etkinliğin ilk gününde Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Adil ORAN’ın açış konuşmalarının ardından, Dr. Öğretim Üyesi Sinan AKYÜZ şehri ve üniversiteyi tanıtan bir sunum yaptı. İkinci gününde katılımcılar AGÜ Sergi Salonu’nda stant açarak kurumlarını öğrencilere ve diğer kurum yetkililerine tanıttı. Öğleden sonra rehberle birlikte şehir turu yapıldı.

Konsorsiyum ortaklarımızdan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, AGÜ Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü ve AGÜ Gençlik Fabrikası üçüncü gün sabah oturumunda çalıştaylar düzenledi. Çalıştayların sonrasında Kayseri’de yer alan konsorsiyum üyesi Erciyes Üniversitesi ziyaret edildi.

Son gün Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ziyaretinin ardından geribildirim oturumu ile sertifikalar verildi ve etkinlik programı tamamlandı.