2020-11-04 12:24:00

Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+ 'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri (#ERASMUSDAYS) etkinlikleri düzenlenmekte; ülkemiz ile birlikte tüm Avrupa'da çeşitli görünürlük, yaygınlaştırma ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda Erasmus+ projelerinin ve yararlanıcı hikayelerinin daha görünür hale gelmesi ve projelerin yaygınlaştırılması için her kesimden Erasmus+ yararlanıcısının projelerinin sonuçlarını ve hikayelerini yerelde paylaşması beklenmektedir.

Erasmus Günleri bu yıl 15-16-17 Ekim 2020 tarihlerinde tüm Avrupa'da yararlanıcı kurumların gerçekleştirdiği etkinliklerle kutlanmıştır. 

Bu çerçevede, Erasmus+ projesi yürüten kurumların fiziksel veya sanal Erasmus Günleri için kendi etkinliklerini organize etmişlerdir. Projesi olmayan kurumlar ise #ErasmusDays etiketi aracılığıyla sosyal medya üzerinden etkinliklere destek vererek Erasmus+ Programının tanıtımında önemli bir rol oynamışlardır.

Bu kapsamda bu yıl 50 ilde 650 etkinlik düzenlenmiştir.