2022-03-07 15:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Nimet Bulut ve Öğr. Gör. Levent Demir bu yıl 7.si düzenlenen Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi (EURIE)’ne katıldı. 

‘EURIE eğitimde kıtaları birleştiriyor’ sloganıyla gerçekleşen zirve kapsamında yükseköğretimde uluslararasılaşma, inovasyon, kalite güvencesi, uluslararası eğitim ve araştırma programları, uluslararası hareketlilik ve sürdürülebilirlik gibi konular dünyadan farklı kurumların üst düzey temsilcileri tarafından ele alındı. Etkinlikte yüz yüze ve sanal olarak 154 konuşmacının katılımı ile 50den fazla panel düzenlendi. 

Açılışı İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Florya’daki Halit Aydın Kampüsü’nde düzenlenen zirveye, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, EURAS ve EURIE Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, Rektörler, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

AGÜ temsilcileri Öğr. Gör. Nimet Bulut ve Öğr. Gör. Levent Demir 20’den fazla kurum temsilcisi ile bir araya gelerek işbirliği görüşmeleri yaptı.