2021-02-20 17:42:00

Sevgili öğrenciler,

Endonezya Üniversitesi, Psikoloji Fakültesi, Doktora Eğitim Programı, diğer üniversitelerde kayıtlı doktora öğrencilerinin de takip edebileceği Nitel Araştırma ve Veri Analizi (3 kredi) üzerine bir ders açmaktadır. 

Ders çevrimiçi olarak İngilizce olarak verilecek ve nitel araştırma paradigmaları ve özellikleri, nitel araştırmanın güvenilirliğinin nasıl sağlanacağı, nitel araştırma tasarımları, veri toplama yöntemlerinin yanı sıra veri analizi, rapor yazma ve nasıl yapılacağı gibi bazı temel konuları kapsayacaktır. 

 24 Şubat 2021 Çarşamba günü ilk ders yapılacak ve her hafta devam edecektir. Ders, ders anlatımı ve tartışma (% 15), okuma ödevi ve sunum (% 15); küçük araştırma önerisi yazma (% 15) ve veri toplama görevi (% 15); yanı sıra saygın uluslararası dergilere (% 25) yönelik makale yazmak ve makaleyi amaçlanan dergiye göndermek (% 15).

Bu kursun öğretim görevlisi, nitel araştırma, akıl sağlığı sorunları, cinsiyet psikolojisi, şiddet ve feminizm konularına odaklanan Dr. Elizabeth Kristi Poerwandari'dir. Kristi, "Değişen Toplumda Endonezyalı Kadınlar" (Ewha Womans Üniversitesi, 2005) kitabının editörüdür ve nitel araştırmalar, cinsiyete dayalı şiddet ve kadın ve cinsiyet psikolojisi üzerine kitaplar ve makaleler yazmaktadır.

Program posterini ve kurs açıklamasını ekte bulabilirsiniz.

Daha fazla bilgi ve kayıt için lütfen prodidoktor.psi@ui.ac.id ile iletişime geçin.